zondag 17 juni 2012

De zomer in mijn hart

Donker en regenachtig. Het weer lokt niet echt om te gaan hardlopen. Met zomerse muziek in mijn oren moet het wel lukken om in zinderende sferen te komen. Een meisje op de step zegt mij vrolijk gedag. Dat begint goed. Mijn herder dartelt er vrolijk op los, weer of geen weer, dat maakt haar niet uit. Zij is altijd Zen en blij gestemd. Gelukkig ga ik steeds meer op haar lijken. Ze holt iets te uitbundig en struikelt over haar eigen pootjes. Met een glimlach loop ik verder. In de verte zie ik een jongen naar mij zwaaien. Hij heeft ook een hond. We hebben elkaar al veelvuldig gesproken. "Ik word vader!" roept hij enthousiast naar mij. "Geweldig! Gefeliciteerd!", antwoord ik.
Mijn glimlach bereikt mijn hart. Ik ben blij voor hem, maar niet alleen voor hem, ook voor mijzelf. Dat ik mag meemaken dat hij mij dit blijde nieuws brengt. Dat had ik een paar jaar geleden niet durven dromen, toen een schaduw mij trof en ik met een zwart hart door deze bossen liep. Toen wist ik niet of er nog een morgen voor mij zou zijn. Nu, twee jaar later, mag ik weer lachen en huilen. Mijn wangen nat. Het zijn tranen van ontroering, van blijdschap om dit leven, dit mooie leven.
(Luister eens naar The Irrepressibles- In this shirt, moderne Bach, zo mooi!)

6 opmerkingen:

Nicole zei

Oh Ellen, vind het zoooo geweldig voor je!!!! En genieten doe je er al van, dus houden zo!
Lieve groet,
Nicole

Anoniem zei

Fijn dat je van het leven kan genieten,ik vind dat je alles zo mooi omschrijft,vertelt,ik wens je een fijne week,lieve groet Musje.

Yvonne-Vonnie zei

Wat een rijkdom om dit te lezen. Mijn hartje groeit en glimlacht/huilt met je mee. xxx Vonnie

Manuela zei

vast houden dit....ik heb laatst nog aan je gedacht...mijn jongste dochter heeft een werkstuk over vlinders gemaakt en een presentatie erover...
dan wil ik ook nog even trots zeggen dat het een 9,5 en een 9 waard was...
geniet van alle mooie dingen..maar dat zit goed..

lieve groet Manuela...(je fan;))

Desirée zei

Goedemorgen lieve vlinder-zus. Wat fijn dat je weer een mooi moment in het leven mocht begroeten, dikke knuffel voor vandaag en ik heb mijn huiswerk gedaan hoor. Kusszzzz Dees.

Anoniem zei

Hallo Vlinder!

Je omschrijft je gevoelens zo mooi...en raakt daarmee mijn hart.
Ook ik geniet van de "kleine" dingen in het leven en besef met ouder worden dat het inderdaad eigenlijk de grote dingen zijn!!

Liefs Petra,