zondag 1 januari 2012

Goede voornemens

Ik heb mij voorgenomen om mij geen goede voornemens te maken. Het is vaak zinloos gebleken. Veeleer leidt het leven mij en volg ik het pad dat voor mij ligt. We zijn allen pelgrims, reizigers, waarbij de weg belangrijker is dan het doel. Het gaat niet om het halen van een bepaald papiertje of diploma, maar veel meer om de verwondering onderweg.
Hoe gek het ook moge klinken, maar de levenswijze, waarbij het moment bepaalt hoe verder te gaan, maakt het allemaal een stuk eenvoudiger. Het gaat zoals het loopt en het loopt zoals het gaat. Een zin die zo uit de mond van mijn groot idool Winnie de Pooh, het simpele beertje dat gewoon is, zou kunnen komen. De Tao van Pooh is ook mijn weg.
Ik heb immers mogen ervaren, dat in volledige overgave de mooiste wonderen aan het daglicht verschijnen, steeds weer opnieuw, vaak op het moment waar je het het minst verwacht.
Nee, geen goede voornemens voor mij, meer een opdracht. Als ik wat licht en blijheid op het levenspad mag doorgeven, is mijn missie geslaagd. Met zo oneindig veel lieve en inspirerende mensen om mij heen, moet het mij niet al te moeilijk afgaan en ben ik een zeer gezegend mens. Daar kan toch geen diploma of papiertje tegen op! 

4 opmerkingen:

Sezoentje-Sonja zei

Wat een prachtige verwoording! Lieve vlinderzus van me, we gaan een nieuw jaar tegemoet waarin weer elke dag vol verwondering is!
Gelukkig nieuwjaar,
ik zie je graag,
je klein zusje xxx

Manuela zei

moet je dit eens lezen:

http://myeverydaythings.blogspot.com/2012/01/blank-pages.html

vond deze ook mooi.
ik wens jou ook een mooi en vooral gezond 2012 toe!
groetjes manuela

Anoniem zei

Lieve Vlinder...

Wat heb je het weer mooi geschreven..en, nee, ook ik doe niet aan de goede voornemens, dat kun je het hele jaar door doen als je zou willen...
belangrijker is om gewoon elke dag te genieten, van alles om je heen en dankbaar te zijn voor al het moois wat op je pad komt...
Lieve Vlinder, fladder jij maar heerlijk rond in 2012 en ik/wij genieten van jou...lieve grtjs Mar.

Inge zei

Lieve kleine vlinder,
Wat een prachtige blog heb jij, En wat kun jij mooi schrijven.. Ik heb in 1 keer al je verhalen gelezen. En ik kan alleen maar zeggen "Adembenemend"mooi gevoelig enpuur zoals jij je momenten van jou leven verwoord.

Lieve gr Inge