maandag 8 oktober 2012

Nieuwe wereld


In de vroege ochtend ontmoet ik haar. Het is alweer een poosje geleden dat ik haar zag.
"You look beautiful!" roept ze.
Ik geef haar onmiddellijk een zoen op iedere wang. Wie wil nu niet zo de dag beginnen? 
Het is Alicia, een jonge Russische vrouw, mooi van buiten, nog mooier van binnen. We treffen elkaar zo nu en dan met onze honden in het bos.  We spreken altijd in het engels met elkaar. Ze verstaat onze taal wel, maar kan zich er minder goed in uitdrukken.
Ze heeft overal ter wereld gewoond. Haar familie leeft ver van haar vandaan, maar woont dichtbij, in haar hart, zoals zij zelf zegt. 
Vorig jaar vertelde ik haar pas hoe ziek ik ben geweest. Ik heb het niet bewust voor haar geheim gehouden. Het was gewoon nooit ter sprake gekomen.
"You're changed!" zegt ze, nog steeds enthousiast.
"I'am so happy", antwoord ik.
Blijkbaar ben ik verder gegroeid, zonder dat ik het zelf door heb gehad. Het is de ander die ons de spiegel voorhoudt.
Het klopt. Ik leef in een andere wereld dan voorheen. Het is de wereld die bij mij hoort. Ik ben, wij zijn immers die wereld. En hoe meer een mens zichzelf vindt, hoe mooier die mens en zijn wereld wordt.

4 opmerkingen:

Mirmade zei

Ik ben benieuwd of dit t gaat doen lieve Ellen want ze vragen op sommige blogs een wachtwoord zoals bij jou en 9 van de 10 werkt hij niet. Maar fijn dat je er weer bent.


xx Mirjam

Nicole zei

Wat fijn om zo´n lief iemand zo nu en dan tegen te komen en dat het dan ook nog opvalt dat je verandert bent!
Nog n fijne avond, Ellen!
Groetjesss, Nicole

Yvonne-Vonnie zei

Hoi gypsygirl, wat een heerlijk stukje heb je weer aan het "papier" toevertrouwd. Een rijkdom om zulke mensen als Alicia in je omgeving te hebben, maar nog een grotere rijkdom om ze te "herkennen". xxx Vonnie

liesje zei

Lieve Ellen,
Soms kan een mens engelen van mensen tegen komen en dat kan je zo een goed en gelukkig gevoel geven.Zulk een mensen moesten er meer zijn want dat maakt het leven zo mooi.
Lieve groetjs Carine